Oplaadbare batterijen Mono-D

Camelion oplaadbare batterij Mono-D

De dikste die we kennen is deze Mono-D batterij ook wel LR20 genoemd. Hij is destijds bedacht voor apparatuur dat veel stroom gebruikte zoals speelgoed, deurbellen, apparaten met een motor, zaklampen enz..

De batterij techniek was vroeger minder ver dan nu, hierdoor kon er er sowieso niet veel in opgeslagen worden dan nu, dus moesten ze wel groot zijn.

Omdat hij dikker is kan er meer stroom in opgeslagen worden. Hierdoor gaan ze dus langer mee waardoor ze voor sommige doeleinden praktischer waren. Een goede oplossing, je blijft anders batterijen wisselen.

Tegenwoordig worden ze niet veel meer gebruikt, dus zijn ze duurder. In de uitvoering die wij leveren zit 2500mAh of maar liefs 10.000mAh. Maar je kan ook een verloop van een aa batterij gebruiken.

Ook voor deze oplaadbare batterij geldt dat hij met 3 keer opladen al terug verdiend is. Vergeet niet dat hij jaren mee gaat, hij is namelijk tot 1000 maal op te laden! Wederom een bewijs dat een oplaadbare batterij goedkoop is.

Verloopje

Nadeel van de Mono-D (LR20) is dat hij iets duurder is dan de AA. Ook kunnen veel laders alleen AA & AAA aan.

Maar er is een simpele oplossing! Dankzij deze handige adapter is het nu mogelijk om een AA oplaadbare batterij om te toveren in een Mono-D.

Hierdoor kan je je bestaande aa batterij gebruiken als Mono-D. Je hoeft dus geen dure investering te doen in batterijen die je niet vaak gebruikt.

Een nog belangrijker reden om deze adapters te gebruiken is dat meer keuze is in batterij laders geschikt voor AA dan voor Mono-D batterijen.

Het systeem werkt zeer eenvoudig, klik de de AA batterij in de adapter en de Mono-D is klaar voor gebruik.