Oplaadbare batterijen d mono

Oplaadbare batterij d monoDe dikste die we kennen is deze Mono-D batterij ook wel LR20 genoemd. Hij is destijds bedacht voor apparatuur dat veel stroom gebruikte zoals speelgoed, deurbellen, apparaten met een motor, zaklampen enz..

De techniek om batterijen te maken waren vroeger minder dan nu, hierdoor kon er er sowieso niet veel in opgeslagen worden dan nu dus moesten ze wel groot zijn.

Omdat hij dikker is kan er meer stroom in opgeslagen worden. Hierdoor gaan ze dus langer mee waardoor ze voor sommige doeleinden praktischer waren. Een goede oplossing, je blijft anders batterijen wisselen.

Tegenwoordig worden ze niet veel meer gebruikt, dus zijn ze erg duur. De capaciteit in de oplaadbare variant varieert enorm en is meestal laag, als je het tenminste betaalbaar wil houden. In een oplaadbare AA batterij zit tegenwoordig vaak meer capaciteit dan de duurdere Mono-D.

Oplaadbare batterijen d mono

Een mono-D (LR20) is niet alleen dikker maar ook langer dan een AA of een mono-C. Dankzij deze handige adapter is het nu mogelijk om een AA oplaadbare batterij om te toveren in een Mono-D.

Hierdoor kan je je bestaande aa batterij gebruiken als dikke. Je hoeft dus geen dure investering te doen in batterijen die je niet vaak gebruikt.

Een nog belangrijker rede om deze adapters te gebruiken is dat meer keuze is in batterij laders geschikt voor AA dan voor Mono-D batterijen.

Het systeem werkt zeer eenvoudig, schuif de de AA batterij in de adapter en de mono-d is klaar voor gebruik.

De prijs is overigens een lachertje!Batterijen mono D adaptor AA naar mono-D Camelion

Bestel deze handige adapter eenvoudig en snel via onze shop

Oplaadbare batterijen d mono adapter AA

 

Oplaadbare batterijen mono D