Oplaadbare batterijen AAA

Camelion oplaadbare AAAbatterij

Oplaadbare batterijen AAA zijn iets dunner en iets korter dan de AA. Deze aaa batterijen, ook wel R03 genoemd kom je dankzij zijn geringe afmetingen veel in dunnere apparatuur tegen denk aan: afstandsbedieningen, walkmans/ mp3 spelers, speelgoed enz..

Omdat hij zoveel gebruikt wordt is het juist voor deze batterij zo belangrijk dat hij zo lang mogelijk mee gaat. Daarom is deze oplaadbare batterij samen met de AA het meest doorontwikkeld op capaciteit, immers hoe hoger de capaciteit hoe langer hij meegaat!

De capaciteit van deze oplaadbare batterij is enorm veel verbeterd. in de 90-er jaren was 250 Mah standaard, tegenwoordig is 1000 & 1100 Mah nimh gewoon geworden. Dankzij deze doorontwikkeling behoord het snel leeg zijn tot het verleden, zeker als je een goede lader gebruikt.

Ook voor deze oplaadbare batterij geldt dat hij met 3 keer opladen al terug verdiend is. Vergeet niet dat hij jaren mee gaat, hij is namelijk tot 1000 maal op te laden! Wederom een bewijs dat een oplaadbare batterij goedkoop is.

Camelion oplaadbare aaa batterij Always ready

Nog één uitdaging te gaan

Er is nog één uitdaging en dat is het probleem dat de standaard uitvoering van de NIMH oplaadbare batterijen last hebben van zelf-ontlading.

De batterij verliest langzaam zijn lading (± 20% eerste maand). Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze over maanden nodig hebt. De kans is groot dat ze al (een beetje) leeg zijn als je ze nodig hebt.

Always ready
Met de komst van deze Always Ready oplaadbare batterijen aaa is ook dat opgelost. Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit zeer langzaam terug loopt.

Na zes maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15% waardoor ze zich erg goed lenen voor doeleinde die niet veel stroom gebruiken. Nadeel, de capaciteit is lager.

Standaard bij Camelion
Camelion is een stap verder gegaan en heeft de always ready 6 maanden techniek standaard in al hun oplaadbare batterijen gestopt zonder capaciteit verlies.

Camelion

Camelion is minder bekent als grote bekende merken zoals: Varta, Duracell en GP. Maar dat betekend niet dat ze slechter zijn. Als je minder aan reclame uitgeeft kan je de producten goedkoper houden, en dat doen ze goed. Ze hebben een zeer breed assortiment en qua techniek lopen ze voorop.

Met andere woorden, met Camelion batterijen zit je voor een dubbeltje op de eerste rij!

Camelion oplaadbare batterijen AAA
Camelion oplaadbare batterijen AAA
Varta oplaadbare batterijen AAA
Varta oplaadbare batterijen AAA
Duracell oplaadbare batterijen AAA
Duracell oplaadbare batterijen AAA
GP oplaadbare batterijen AAA
GP oplaadbare batterijen AAA