Oplaadbare batterijen aaa

Oplaadbare batterijen aaa

Oplaadbare batterijen aaa zijn iets dunner en iets korter dan de AA. Deze aaa batterijen, ook wel R03 genoemd kom je dankzij zijn geringe afmetingen veel in dunnere apparatuur tegen denk aan: afstandsbedieningen, walkmans/ mp3 spelers, speelgoed enz..

Omdat hij zoveel gebruikt wordt is het juist voor deze batterij zo belangrijk dat hij zo lang mogelijk mee gaat. Daarom is deze oplaadbare batterij samen met de AA het meest door ontwikkeld op capaciteit, immers hoe hoger de capaciteit hoe langer hij meegaat!

De capaciteit van deze oplaadbare batterij is enorm veel verbeterd. in de 90-er jaren was 250 Mah standaard, tegenwoordig is 1000 & 1100 Mah nimh gewoon geworden. Door deze ontwikkeling behoord het snel leeg zijn tot het verleden zeker als je een goede lader gebruikt.

Het spreekt voor zich dat een lader van 10 jaar oud niet goed in staat is deze huidige oplaadbare batterij met grote capaciteit vol te krijgen. Het is raadzaam om éénmaal een goede lader aan te schaffen om het maximale uit de batterij te krijgen.

Ook voor oplaadbare batterijen aaa geldt dat ze met 3 keer opladen terug verdiend zijn. Vergeet niet dat hij jaren mee gaat, je kan ze namelijk zo’n 500 – 1000 maal opladen! Oplaadbare batterijen zijn gewoon goedkoop!
Oplaadbare batterij aaa
Oplaadbare batterijen aaa always ready

Nog één uitdaging te gaan
Er is nog één uitdaging en dat is het probleem dat de standaard uitvoering van de NIMH oplaadbare batterijen last hebben van zelf-ontlading.

De batterij verliest langzaam zijn lading na een aantal maanden (± 20% eerste maand). Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze over maanden nodig hebt. De kans is groot dat ze al (een stukje) leeg zijn als je ze nodig hebt.

Always ready
Met de komst van deze Always Ready oplaadbare batterijen aaa is ook dat opgelost. Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit zeer  langzaam terug loopt.

Na zes maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15% waardoor ze zich erg goed lenen voor doeleinde die niet veel stroom gebruiken. Nadeel, de capaciteit is lager.

Standaard bij Camelion
Camelion is een stap verder gegaan en heeft de always ready 6 maanden techniek standaard in al hun oplaadbare batterijen gestopt zonder capaciteit verlies.

Varta oplaadbare batterijen aaa

Varta oplaadbare batterijen aaa

Duracell oplaadbare batterijen aaa

Duracell oplaadbare batterijen aaa

GP oplaadbare batterijen aaa

GP oplaadbare batterijen aaa