Oplaadbare batterijen aa

Oplaadbare batterijen aa 2700 mah nimh Camelion

Camelion 2700 mAh nimh

Oplaadbare batterijen aa, beter bekend als de penlight of LR6 is waarschijnlijk de meest gebruikte batterij. Walkmans, mp3 spelers en stroom vreters als kinderspeelgoed en in digitale foto camera’s worden deze veel gebruikt. Maar ook in afstandsbedieningen kom je hem tegen.

Juist deze batterij moet zo lang mogelijk mee gaan, daarom zijn de oplaadbare batterijen AA het meest door ontwikkeld.

De capaciteit van de oplaadbare AA batterij is enorm geworden. Eind 80-er jaren kreeg men er 550 mAh in, tegenwoordig propt Camelion er 2700 mAh in (vergelijkbaar met een alkaline batterij).

Oplaadbare batterijen aa 2500 mah nimh

Camelion 2500 mAh oplaadbare batterijen aa

Dit is mogelijk geworden door de komst van nikkel-metaalhydride (nimh), dankzij deze ontwikkeling behoord het snel leeg zijn tot het verleden.

Hoge capaciteit betekend ook een goede lader. Het spreekt voor zich dat een lader van 10 jaar geleden niet goed in staat is deze huidige oplaadbare batterij vol te krijgen.

Toch blijven veel mensen door tobben met de oude lader, met alle gevolgen en ergernis van dien. Het is daarom raadzaam een goede lader aan te schaffen om het maximale uit de batterij te halen.

Ook voor deze batterij geldt dat hij met een 3 keer opladen al terug verdiend is. Vergeet niet dat hij jaren mee gaat, hij is namelijk tot 1000 maal op te laden! Wederom een bewijs dat een oplaadbare batterij goedkoop is.

aaa-1300-4pack-hq

HQ 1300 mAh nimh oplaadbare batterijen aa

Nadelen
Zijn er geen nadelen aan oplaadbare batterijen dan?! ja toch wel. Een standaard oplaadbare batterij heeft last van zelf-ontlading in normale taal oplaadbare batterijen lopen vanzelf langzaam leeg.

Na een aantal maanden zal de batterij leeg zijn terwijl hij niet gebruikt is (± 20% in de eerste maand). Dit zal normaal geen punt zijn aangezien ze meestal al gebruikt zullen zijn.

Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze een keer nodig hebt. Met Always Ready oplaadbare batterijen is dit opgelost maar hebben het nadeel dat de capaciteit lager is.

Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit praktisch niet terug loopt. Na 6 maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15% waardoor ze zich erg goed lenen voor doeleinde waar niet veel stroom gebruikt worden.

Always ready standaard bij Camelion
Camelion heeft deze techniek standaard al doorgevoerd in hun batterijen met zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit. De capaciteit van Camelion oplaadbare batterijen blijft tot 6 maanden behouden!

Note: een krachtpatser van 2700 Mah is niet overal in nodig, voor een afstandsbediening is minder (1300 MaH) ook al genoeg. Deze zijn goedkoper of u gebruikt de oude batterijen hiervoor.

Bestel oplaadbare batterijen aa goedkoop via onze shop

Varta oplaadbare batterijen aa

Varta oplaadbare batterijen aa

Duracell oplaadbare batterijen aa

Duracell oplaadbare batterijen aa

GP oplaadbare batterijen aa

GP oplaadbare batterijen aa