9 volt oplaadbare batterij

9 volt oplaadbare batterij

Het is de meest bekendste batterij, het 9 volt blokje. Het is tevens ook één van de duurste batterij die je in de winkel tegenkomt. Sommige supermarkten vragen voor een niet oplaadbare ruim 5 euro, dan is de lol er wel af.

En dat terwijl de oplaadbare versie nog geen 7 euro kost, dus met 2 keer opladen is hij al terug verdiend! Dan te bedenken dat hij tot 1000 maal opnieuw op te laden is, tel uit je winst.

Voor alle oplaadbare batterijen geldt dat ze vele jaren meegaan en een enorme besparing voor het milieu zijn. Waarom iets weggooien terwijl je het kan hergebruiken? Wederom een bewijs dat oplaadbare batterijen goedkoop zijn.

Een 9 volt batterij oplaadbaar bestaat uit 7 losse oplaadbare batterijen, die zijn in serie aan elkaar gemaakt en in een blokje gestopt. Daarom is een oplaadbare versie geen 9 volt maar 8,4 volt. Een NIMH oplaadbare batterij is namelijk niet 1,5 maar 1,2 volt.

Camelion 9 volt oplaadbare batterij oplader

9 volt batterij oplader

Er zijn combinatie batterij opladers op de markt die ook het 9 volt blokje kunnen opladen. In veel gevallen is er helaas geen mogelijkheid om ze op te laden.

Gelukkig hebben we voor nog geen 13 euro een losse lader te koop die speciaal gemaakt voor 9 volt oplaadbare batterijen.

Wij hebben een goedkope lader lader in ons assortiment die speciaal gemaakt is voor 9 volt oplaadbare accu’s.

Camelion oplaadbare 9 volt batterij Always ready

Nog één uitdaging te gaan

Er is nog één uitdaging en dat is het probleem dat de standaard uitvoering van de NIMH oplaadbare batterijen last hebben van zelf-ontlading.

De batterij verliest langzaam zijn lading (± 20% eerste maand). Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze over maanden nodig hebt. De kans is groot dat ze al (een beetje) leeg zijn als je ze nodig hebt.

Always ready
Met de komst van deze Always Ready oplaadbare 9 volt batterij is ook dat opgelost. Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit zeer langzaam terug loopt.

Na zes maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15% waardoor ze zich erg goed lenen voor doeleinde die niet veel stroom gebruiken. Nadeel, de capaciteit is lager.

Standaard bij Camelion
Camelion is een stap verder gegaan en heeft de always ready 6 maanden techniek standaard in al hun oplaadbare batterijen gestopt zonder capaciteit verlies.

Camelion

Camelion is minder bekent als grote bekende merken zoals: Varta, Duracell en GP. Maar dat betekend niet dat ze slechter zijn. Als je minder aan reclame uitgeeft kan je de producten goedkoper houden, en dat doen ze goed. Ze hebben een zeer breed assortiment en qua techniek lopen ze voorop.

Met andere woorden, met Camelion batterijen zit je voor een dubbeltje op de eerste rij!

Camelion 9 volt oplaadbare batterij always ready
Camelion 9 volt oplaadbare batterij
Varta 9 volt oplaadbare batterij
Varta 9 volt oplaadbare batterij
GP 9 volt oplaadbare batterij
GP 9 volt oplaadbare batterij