29,95

Camelion bc-0907 een ware krachtpatser
1 uurs lader voor thuis en in de auto

Topkwaliteit super snellader aa / aaa

Ongelofelijk wat Camelion deze keer en voor dit geld in deze batterij snellader heeft weten te stoppen. In net iets meer dan 100 gram heeft men een technisch wonder gemaakt dat over 4 kanaals laad techniek beschikt en ook nog eens super snel is.

Vier kanaals lader
De lader is geschikt voor vier AA of AAA oplaadbare batterijen. Elke batterij wordt apart van elkaar geladen (4 kanaals lader).

Wereld reiziger
Het is de ideale reisgenoot, past zich namelijk moeiteloos aan elke netspanning aan (110 – 240 volt). En zelfs in de auto is hij bruikbaar (12 volt) zonder dat dit te koste gaat van zijn laad kracht!

Tafelmodel
Dankzij de losse adapter kan de lader op een tafel staan i.p.v. op een onhandige plek in een wandcontactdoos gestopt te worden.

Camelion bc-0907 batterij oplader

Specificaties

» 4 eigen oplaad circuits (batterijen worden per stuk opgeladen)
» Geschikt voor: NiCd & NiMH batterijen
» Geschikt voor: 4* AA of 4 * AAA
» Laadstroom AA 2200 mAh
» Laadstroom AAA 800 mAh
» Microprocessor gestuurd
» Voedings Adapter. netspanning 100 tot 240 volt
» Autolaadkabel meegeleverd (12 volt DC)
» Display om het laadproces te controleren
» Refresh functie voor oude batterijen
» Schakelt over op druppelladen als de batterijen vol zijn
» Tafelmodel

Wat is 4 kanalen techniek?

De vier staat in dit geval voor de vier slots die de lader heeft die onafhankelijk van elkaar laden. Zou de lader acht slots hebben die onafhankelijk van elkaar lader dan zou het een acht kanaals lader zijn.

Door de batterijen per stuk op te laden wordt elke batterij optimaal geladen en bent u flexibel in het gebruik. Het maakt niet meer uit of u verschillende capaciteiten door elkaar laden wil of dat een batterij nog niet helemaal leeg is. De meeste batterijladers laden per set van 2 batterijen, als deze niet dezelfde capaciteit hebben of als 1 niet helemaal leeg is gaat het fout. Deze lader heeft 4 los van elkaar staande laad kanalen, elk kanaal wordt door een microprocessor gemonitord dat zorgt voor een optimaal geladen batterij.

Voorbeeld 1: een 2 kanaals lader
Batterij 1 is een aa 2700 mah en nummer 2 een aaa 1100 mah. Beide batterijen zullen nu maximaal met 1100 mah geladen worden omdat de lader stopt als batterij 2 vol is. Het gevolg, batterij 1 is nog niet eens half geladen dus snel leeg is!

Voorbeeld 2:
Beide batterijen zijn aa 2700 mah echter batterij 2 is half leeg. Ook nu zullen beide batterijen met maximaal met 1350 mah geladen worden omdat de lader stopt als de halfvolle batterij vol is en dat is na 1350 mah.

Als u batterijen gebruikt van dezelfde capaciteit en in één en hetzelfde apparaat zult u hier niets van merken, de batterijen zijn immers net zo leeg en worden dus ook net zo vol geladen.