12.95

Camelion BC-1001
9 volt batterij oplader

De 9 volt batterij, beter bekent als het 9 volt blokje is in de batterij die meestal vergeten zijn in opladers. Men richt zich hoofdzakelijk op de hardlopers zoals de AA & AAA. Als je oplader dan toch de mogelijkheid heeft om er één op te laden dan zullen de meeste universele laders dit erg traag zijn!

Nu is het natuurlijk wel zo dat het 9 volt blokje niet zo heel veel gebruikt word. Maar juist deze batterij is in de alkaline variant zeer duur, en dus is een oplaadbare zeer rap terug verdient.

Drie kanaals lader
De lader is geschikt voor één 9 volt blokje en twee AA of AAA oplaadbare batterijen. Elke batterij wordt apart van elkaar geladen (3 kanaals lader).

De laadstroom is 25 mAh wat bijna twee maal sneller is dan wat de gemiddelde lader doet. We kunnen het dus rustig een snellader noemen.

Camelion 9 volt batterij oplader

Specificaties

» 3 eigen oplaad circuits (batterijen worden per stuk opgeladen)
» Geschikt voor: NiCd & NiMH batterijen
» Geschikt voor: 2* AA of 4 * AAA & 1 * 9 volt
» Laadstroom AA 200 mAh
» Laadstroom AAA 200 mAh
» Laadstroom 9 volt 25 mAh
» Microprocessor gestuurd
» Voedings Adapter. netspanning 100 tot 240 volt

Wat is 3 kanalen techniek?

De drie staat in dit geval voor de drie slots die de lader heeft die onafhankelijk van elkaar laden. Zou de lader acht slots hebben die onafhankelijk van elkaar lader dan zou het een acht kanaals lader zijn.

Door de batterijen per stuk op te laden wordt elke batterij optimaal geladen en bent u flexibel in het gebruik. Het maakt niet meer uit of u verschillende capaciteiten door elkaar laden wil of dat een batterij nog niet helemaal leeg is. De meeste batterijladers laden per set van 2 batterijen, als deze niet dezelfde capaciteit hebben of als 1 niet helemaal leeg is gaat het fout. Deze lader heeft 3 los van elkaar staande laad kanalen, elk kanaal wordt door een microprocessor gemonitord dat zorgt voor een optimaal geladen batterij.

Voorbeeld 1: een 2 kanaals lader
Batterij 1 is een aa 2700 mah en nummer 2 een aaa 1100 mah. Beide batterijen zullen nu maximaal met 1100 mah geladen worden omdat de lader stopt als batterij 2 vol is. Het gevolg, batterij 1 is nog niet eens half geladen dus snel leeg is!

Voorbeeld 2:
Beide batterijen zijn aa 2700 mah echter batterij 2 is half leeg. Ook nu zullen beide batterijen met maximaal met 1350 mah geladen worden omdat de lader stopt als de halfvolle batterij vol is en dat is na 1350 mah.

Als u batterijen gebruikt van dezelfde capaciteit en in één en hetzelfde apparaat zult u hier niets van merken, de batterijen zijn immers net zo leeg en worden dus ook net zo vol geladen.