Always-ready-batterijen

Batterijen en accu’s hebben een groot nadeel, als je ze namelijk niet gebruikt gaan ze vanzelf leeg. Het heet zelfontlading en het komt bij alle batterijen en accu’s voor. Lithium heeft het minste last daarvan, vandaar dat die in rookmelders gebruikt worden. NICD en NIMH hebben er het meeste last van, en dat is lastig aangezien die twee voor oplaadbare batterijen gebruikt worden.

Always ready AA batterijen
Camelion oplaadbare 9 volt batterij Always ready

Een oplaadbare batterij verliest langzaam zijn lading, ongeveer 20% in de eerste maand. Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze over maanden nodig hebt. De kans is groot dat ze al (een beetje) leeg zijn als je ze nodig hebt.

Always ready
Met de komst van deze Always Ready techniek voor oplaadbare batterijen is dat probleem grotendeels opgelost. Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit zeer langzaam terug loopt. Na zes maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15% waardoor ze zich erg goed lenen voor doeleinde die niet veel stroom gebruiken.

Het nadeel is dat deze techniek ten kosten gaat van de capaciteit dat in de batterij past. Deze is hierdoor minder dan in een standaard uitvoering.

Standaard bij Camelion
Camelion is een stap verder gegaan en heeft de always ready 6 maanden techniek standaard in al hun oplaadbare batterijen gestopt zonder capaciteit verlies.

Always ready Camelion batterijen bestellen kan via onze webshop