Always ready batterijen

Always ready batterijen Camelion NIMH oplaadbare batterijDe meeste problemen ten opzichte van de gewone (alkaline) batterij zijn overwonnen. Zo is het steeds minder worden van capaciteit na diverse keren opladen (NICD batterijen) opgelost met de komt van NIMH batterijen.

Ook de capaciteit is op hetzelfde niveau gekomen met de gewone alkaline batterij waardoor sneller leeg zijn ook tot het verleden behoord. En een goede batterij oplader zorgt er voor dat in een uur of twee de batterijen vol zijn.

Always ready batterijen 2500 mah AA

Nog één uitdaging te gaan
Maar er was nog één hindernis op te nemen, het probleem dat nog opgelost moest worden is dat de standaard uitvoering van de NIMH oplaadbare batterijen last hebben van het fenomeen zelf-ontlading.

In gewoon Nederlands, de batterij loopt verliest langzaam zijn lading na een aantal maanden (± 20% in de eerste maand) of hij nu wel gebruikt wordt of niet.

Je kan dus niet op voorhand batterijen opladen en ze lang op de plank leggen voor als je ze een keer nodig hebt. De kans is groot dat ze al een stukje leeg zijn als je ze nodig hebt, en dat is lastig.

Always ready batterijen
Met de komst van de Always Ready oplaadbare batterijen is ook dat probleem opgelost. Deze batterijen hebben het grote voordeel dat de capaciteit praktisch niet terug loopt.

Na zes maanden is er maar 10% verloren, na één jaar slechts 15%. Hierdoor lenen ze zich erg goed voor doeleinde waar niet veel stroom gebruikt worden. Ook ze opgeladen op de plank leggen voor als je ze een keer nodig hebt is geen probleem meer beloofd de fabrikant.

De capaciteit is door de always ready wel iets lager (± 10%) dan de gewone oplaadbare batterij.

Always ready Camelion batterijen bestellen kan via onze webshop