Beste batterijlader

Wat is de beste batterijlader?
Waar je moet op letten.

Beste batterijlader 4 kanaals camelion-bc-1007

4 kanaals batterij snel lader

* Wat voor batterijen kan het laden (aaa, aa, mono-c, mono-d, 9 volt)
* Hoe snel is hij (laad capaciteit, de kracht van de lader)
* Hoeveel laad kanalen heeft hij (laad hij de batterij per stuk of per set)
* Thuisgebruik of ook in de auto

Wat moet hij kunnen laden
Stap 1 is om te kijken wat de lader moet kunnen laden. Veel laders kunnen alleen aa of aaa batterij laden, een dikke oplaadbare batterij zoals de mono-C of mono-d kunnen ze niet aan.

Of zich hoeft dat geen probleem te zijn aangezien je met een adapter van een penlight (AA) een mono-C of mono-d kan maken (goedkoper & flexibeler).

Heb je ook het 9 volt blokje nodig dan loop je tegen een aantal beperkingen aan of u gaat 2 laders gebruiken.

Beste batterijlader camelion-bc-0907-1

4 kanaals batterij super snel lader 12 & 220 volt

Laadcapaciteit
De laadcapaciteit bepaald hoelang de lader er over doet voordat de batterij(en) vol is, een batterij van 2500 mAh heeft ongeveer 3000 mAh nodig om vol te zijn. Als een lader een capaciteit heeft van 500 mAh / uur doet hij er dus 6 uur over.

Maar let op: meestal gaat de capaciteit omlaag als er meerdere batterijen tegelijk geladen worden, hij moet immers zijn kracht gaan verdelen.

Het maakt niet uit of je nu een oude batterij met lage capaciteit of een nieuwe met een hoge capaciteit in een lader stopt.
De lader zal er alleen langer over doen voordat hij vol is!

Er zijn veel batterij laders die “snellader” genoemd worden maar zijn absoluut niet zijn. Ze zeggen dat ze 1 of 2 uurs oplader zijn maar zeggen er niet bij met welke batterij capaciteit of met hoeveel stuks dat is.

De beste batterijlader is een investering die het waard is,
tob niet met oude laders die gemaakt zijn voor batterijen met een lage capaciteit.

Laad kanalen
Het aantal laad kanalen geeft aan hoeveel batterij(en) de lader apart kan laden. Het beste is dat de lader voor elke batterij een eigen laad kanaal heeft!

De meeste laders hebben per 2 batterijen 1 laad circuit. Een lader voor 4 batterijen heeft dan 2 laad circuits. Je moet dus altijd de batterijen per set van 2 stuks in de lader doen voordat deze kan opladen.

Behalve het nadeel dat je geen 1 of 3 batterijen tegelijk kan laden heeft het een nog veel groter nadeel. De oplader controleert of er 1 van de batterijen vol is, als die vol is schakelt hij uit zonder dat batterij 2 vol hoeft te zijn.

Als je dus batterijen met verschillende capaciteiten laad dan bepaald de batterij met de laagste capaciteit wanneer de lader stopt met laden. Het gevolg is dat batterij 2 niet volledig geladen is, dus snel leeg!

Dat probleem is opgelost als de lader voor elke batterij een eigen laad circuit heeft. Een lader voor 4 batterijen heet daarom een 4 kanaals lader. Als elke batterij een eigen laad circuit heeft kan je dus batterijen per stuk laden. Ook verschillende capaciteiten batterijen of een lege en een half lege batterij door elkaar heen maakt niet meer uit. De lader laad elke batterij immers afzonderlijk!

Nadelen van een standaard 2 kanaals lader:

Het klinkt allemaal leuk een 4 kanaals lader maar wat gaat er nu eigenlijk fout met een standaard 2 kanaals lader? Een 2 tal praktijk voorbeelden:

Voorbeeld 1:
Batterij 1 is een aa 2700 mah en nummer 2 een aaa 1100 mah. Beide batterijen zullen nu maximaal met 1100 mah geladen worden simpelweg omdat de lader afslaat als batterij 2 vol is. Het gevolg batterij 1 is nog niet eens half geladen, dus snel leeg!

Voorbeeld 2:
Beide batterijen zijn aa 2700 mah echter batterij 2 is half leeg. Ook nu zal batterij 1 met maximaal 1350 mah geladen worden omdat de lader afslaat als de halfvolle batterij vol is en dat is na 1350 mah.

Bestel oplaadbare batterijen en snelladers
eenvoudig en snel via onze webshop

 

De beste batterijlader is een lader met aparte laadkanalen!